venaseal

A jelenleg ismert legegyszerűbb visszérműtét. Nincs fájdalom, nincs érzéstelenítés és nincs se harisnya se fásli. Nagyon közel áll ahhoz, amit a visszérbetegek megálmodnak.
Azért mégiscsak műtét, műtőasztalon és steril körülmények között történik. Európa több országában és Amerikában is készültek tanulmányok, mind jó eredménnyel.

Módszer. A beavatkozás lényege, hogy egyetlen szúrásból katétert vezetünk az érbe, amelyet ultrahanggal ellenőrzünk, majd több lépésben, kis mennyiségben, speciális ragasztót juttatunk be. Az egyetlen szúráshoz kap egy mini érzéstelenítést, ennél többre nincs szükség. Tehát se komoly helyi érzéstelenítés, se gerinc környéki szúrás, se altatás nem szükséges. A ragasztó bejuttatásából semmit sem érez. Enyhe nyomás lehetséges, amikor a ragasztó beadása után, - hasonlóan más hétköznapi ragasztásokhoz, a felületeket összenyomjuk. Ez nem fájdalmas. A szúrás helye olyan kicsi, hogy varratot nem igényel. Az egész beavatkozás kb. negyed óra. A beteg néhány perc pihenő után folytathatja napi tevékenységét. Nemcsak a kellemetlenség kevesebb, de a szövődmények lehetősége is, hiszen az alkalmazott ragasztót a sebészek, más műtétekhez, már 50 éve használják. Ez a beavatkozás, kétoldali visszeresség egy műtéten belüli megoldására, kifejezetten előnyös.

Árnyoldalak. Viszonylag kevés visszeresség alkalmas rá, hiszen sem a túl nagy, sem a túl kicsi nem megfelelő. Előzetes konzultáció során ultrahang vizsgálattal lehet kiválasztani az alkalmas eret. Továbbá, a visszeres lábon sem minden ér alkalmas, ezért az elvégzett műtét után maradhat vissza olyan ér (kb. 20 %), amit később injekciókkal kezelünk. Európában és Amerikában is sok betegen kipróbálták, jónak találták, de eddig még csak néhány évre kiterjedő után követés van. A műtét helyén ritkán (kb. 10 %), enyhe, néhány napig tartó, múló gyulladás léphet fel. A műtéthez szükséges különleges anyagok, az egyéb új műtéti módszerek költségeihez képest is nagyok, de már itthon is sokan átestek ezen a beavatkozáson.

Elsősorban az alábbi esetekben javasolt: kis fokú a látható visszeresség, de a háttérben a forrás ér (erek) nyitva van(nak), az állapot rövid időn belüli rosszabbodása várható. A műtét alatt ezen forrás-erek zárása történik meg, amely után remény van a kisebb, alig tág erek visszahúzódására vagy eltűnésére. Előnyös a visszeresség romlásának megfékezésére. Idős, más betegségben is szenvedő, szövődményes, vagy szövődménnyel fenyegető visszerek kezelésére. Azoknak, akik gyors, fájdalom nélküli megoldást keresnek. Akik az esetleges maradvány erek kezelését, amennyiben szükséges, később szeretnék elvégeztetni, időt szeretnének nyerni. Ez utóbbi előny kihasználása indokolt lehet pl. fizikai munkát végzők vagy nyaralás, utazás előtt állók esetében. Mindazoknak, akik a pólya viselés kellemetlenségét szeretnék elkerülni. Feltételezzük, hogy kissé molettebb, vagy jelentősen túlsúlyos betegek esetében, éppen a pólya és szorító harisnya kellemetlenségeinek kiiktatása miatt lesz jó megoldás. Akik altatás és jelentős fájdalomcsillapítás, ill. egyéb gyógyszer beadás nélkül szeretnének visszerességüktől megszabadulni. Érdemes egy ultrahang vizsgálattal összekötött személyes beszélgetésen tájékozódni a lehetőségekről.

 

Visszérműtét ragasztóval egy lábon 490 000 Ft
Visszérműtét ragasztóval két lábon egyszerre 690 000 Ft

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségeink

Dr. Bihari Imre
rendelése

Hétfő(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

Kedd(délután): Á+B Klinika Margit krt.

Csütörtök(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

E-mail: imre.bihari.dr@gmail.com

Információ: 06-30-9605-855 (délelőtt)

Á+B Klinika
Népszínház utca

1081 Budapest, Népszínház u. 46.

Telefonszám: 06-1-3345-468 (rendelési időben)

Á+B Klinika
Margit krt.

1027 Budapest, Margit krt. 40.

Telefonszám: 06-1-202-2034 (rendelési időben)