uh allva smallMiért szükséges a visszérműtét előtti ultrahang vizsgálat?

Azért mert a látható visszereknek vannak nem látható kapcsolataik egymással és összeköttetéseik a mélyvénákhoz. Ezeket az összeköttetéseket nem látjuk, de ezek jelentik a kiújulás forrásait, - és ezeket az ultrahang vizsgálat látja. Tehát az eredmény tartóssága sok esetben a visszértágulat forrásának, és az esetleges duplikátumoknak a kiderítésén múlik. Kétségtelen, hogy esetenként jó lehet egy műtét e nélkül is, de a felmérések azt mutatják, hogy sokkal jobbak a közvetlen műtét utáni és a hosszabb távú eredmények, ha pontosan tudjuk a műtét előtt, hogy mit is kell csinálni.

Ezen a vizsgálaton nem mindenki érti ugyanazt. Ha beküldik a szakrendelőbe, hogy csináljanak egy vénás ultrahang vizsgálatot, akkor Ön fog kapni egy leletet, hogy nincs mélyvénás trombózisa. Nekünk azonban nem ez kell! Hát akkor mi? Nekünk az a fontos, hogy a műtétre kerülő bőr alatti visszértágulat milyen (tágasság mértéke, annak változása, fal minősége, elzáródottság, szűkület, stb.), és a nem is tapintható forrás erekkel hol kapcsolódik. Korábban ezeket a forrás ereket tapintottuk, illetve most már tudjuk, hogy valamit tapintottunk, ami hasonló lehetett, de gyakran nem azok voltak. A kiújulás egyik gyakori oka, hogy kettős ér van ott, ahol rendszerint csak egy szokott lenni. Szokatlan lehet az adott ér lefutása, ilyenkor a nem látható és nem is tapintható rész bent marad. Előfordul, hogy nem is ott van a visszértágulat forrása, ahol általában lenni szokott, hanem egy másik, nem tapintható, ritka forrása van. Felmerül a kérdés, az ultrahangos szakember, aki nyilván hasi, urológiai, nőgyógyászati, pajzsmirigy, stb. ultrahang diagnosztikában járatos, vajon tudja-e ilyen jelleggel a visszér anatómiát és a sebészi igényeket? Sajnos ritkán. Mi a megoldás? Az, ami a világ nyugati felén, - vagyis a sebésznek magának kell ultrahanggal részletesen megvizsgálni azt, amire kíváncsi, amit ő operálni fog.

Az ultrahang rutinszerű használata az eredményességet és a jó eredmény tartósságát ugrásszerűen javította, szerte a világon, - ha alkalmazzuk, akkor nálunk is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségeink

Dr. Bihari Imre
rendelése

Hétfő(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

Kedd(délután): Á+B Klinika Margit krt.

Csütörtök(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

E-mail: imre.bihari.dr@gmail.com

Információ: 06-30-9605-855 (délelőtt)

Á+B Klinika
Népszínház utca

1081 Budapest, Népszínház u. 46.

Telefonszám: 06-1-3345-468 (rendelési időben)

Á+B Klinika
Margit krt.

1027 Budapest, Margit krt. 40.

Telefonszám: 06-1-202-2034 (rendelési időben)