Az Ádám és Bihari Kft. egy egészségügyi vállalkozás, amelyik melléktevékenység ként, bejegyzett engedéllyel, nyomdai kiadványokat is megjelentet.

1. folyóirat

1994 óta adjuk ki az Érbetegségek c. folyóiratot. A lap a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság, valamint a Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság hivatalos lapja. Érbetegségekkel kapcsolatos cikkeket, közleményeket jelentetünk meg. Itt publikáljuk különböző szakmai kongresszusaink programját és előadás összefoglalóit. Számos, a lap profiljába illő alaptudományi kutatás, klinikai megfigyelés és terápiás tapasztalat közreadását végezzük. Hosszú cikksorozatban dolgoztuk fel a hazai érsebészet, angiológia, phlebológia, lymphológia és kisérletes érgyógyászati kutatások, valamint a harctéri érsebészet történetét. Jelentős számú dolgozat foglalkozik a visszerek ill. vénás betegségek diagnosztikájával és terápiájával. A szakmai fejlődést szolgáják az alsó végtagi nem-, vagy nehezen gyógyuló sebek kezelésével foglalkozó publikációk. Kimagasló tevékenységük és publikációik révén ismert, elvesztett kollégáinkról necrológban emlékezünk meg. A folyóirat korábbi kiadványai megtekinthetők a www.erbetegsegek.com oldalon.

2. visszér könyv

Néhány könyvet is megjelentettünk, mint a Visszérbetegség és kezelése c. monográfiát, 2004-ben. Ez a kiadvány az alapismereteken kívül az alsó végtagi varicositas kezelésébe az utóbbi évtizedekben bevezetett újabb eljárásokat és azok eredményeit mutatja be, hiszen ezt megelőzően csaknem húsz évvel korábban jelent meg utoljára hasonló, összefoglaló munka. A kötet nemcsak a specialistáknak, hanem a háziorvosoknak és középkádereknek is sok hasznos információval szolgál.

3. Phlebol könyv borító 1

A Phlebológia újabb fejezetei c. szerkesztett könyv 2019-ben jelent meg. Ez a kötet több, mint 350 oldalon közli ismételten, az Érbetegségekben már megjelent legfontosabb phlebológiai cikkeket. Elsősorban a 15 évvel korábban kiadott hasonló témájú könyv megjelenése óta megismert újabb technikákat és tapasztalatokat mutatja be.

4. Jubileum 50

Közreműködtünk a MAÉT kiadványaként összeállított Erek, emberek, esztendők című, a Társaság fennállásának 50 éves évfordulója tiszteletére megjelent jubileumi kötet publikálásában. Ennek tartalma részben a folyóiratunkban már közölt cikkekből állt. 

5. Mozaikok

Legújabb kiadványunk a Bartos Gábor főorvos által írt, részben szerkesztett Mozaikok a magyar érsebészet történetéből c. könyv. Ez a munka elsősorban a verőrésebészettel foglalkozik, de egy-egy fejezetet szentel a phlebológiának, lymphológiának és a belgyógyászati angiológiának is. Áttekintést ad a külföldön  e témakörben sikeres kollégák életútjáról és eredményeiről. A kötet különleges értéke, hogy a XX. század első felében és azt megelőzően publikált, eddig a szakmai köztudatban nem szereplő, alapvetően fontos hazai tudományos kutatókat, gyakorló orvosokat és kimagasló eredményeiket mutatja be. A kötet 570 oldalon 1100 kolléga munkásságával foglalkozik. Tevékenységünk iránt érdeklődők számára a fejlődés lépcsőfokai, a jelen eredmények elérésének útja érdekes olvasmány lehet.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségeink

Dr. Bihari Imre
rendelése

Hétfő(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

Kedd(délután): Á+B Klinika Margit krt.

Csütörtök(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

E-mail: imre.bihari.dr@gmail.com

Információ: 06-30-9605-855 (délelőtt)

Á+B Klinika
Népszínház utca

1081 Budapest, Népszínház u. 46.

Telefonszám: 06-1-3345-468 (rendelési időben)

Á+B Klinika
Margit krt.

1027 Budapest, Margit krt. 40.

Telefonszám: 06-1-202-2034 (rendelési időben)